DYKNING - sådan kommer I i gang

Hele familien kan dykke og det er en fantastisk aktivitet at lave sammen. Uanset hvilken vej I vælger at "gå" under vandet med Boblerejser,  så er det en sikker vej. Derfor vil der altid indgå en passende mængde teori og indføring i det at skulle dykke. Så er I lidt nervøse eller betænkelige ved at skulle under vandet, kan I roligt slappe af, for alt foregår i jeres tempo med vores nøje udvalgte og højt kvalificerede dykkerinstruktører. De vil føre jer sikkert igennem et forløb, med fantastiske oplevelser under havets overflade. 

Hvis ikke alle i familien har lyst til at dykke, kan det sagtens lade sig gøre at planlægge en ferie, hvor der er plads til oplevelser både over og under havoverfladen. 

Gozo er blevet kåret til den bedste dykkerdestination i Europa flere gange, og ligget på top 3 over bedste dykkerdestinationer i verden. Temperaturen i vandet, den fantastiske sigtbarhed og ikke mindst det rige og varierede undervandsliv, grotter og klippeformationer, er bare nogle af de mange fordele der er, ved at dykke og tage sit certifikat på Gozo.

Bali er ligeledes verdenskendt som et fantastisk sted at dykke, og med et marineliv der ift. arter, er mange gange større end de fleste andre steder i verden, er det et dykkerparadis, som man kan blive ved med at vende tilbage til, og fortsat se noget nyt.

Find dét der passer til jeres familie: 


  I kan altid kontakte os, hvis I er i tvivl om hvilken form for dykning der passer bedst til jeres familie. 


  VI VIL GERNE TAGE DYKKERCERTIFIKAT

  Det er en super spændende oplevelse at tage PADI Open Water! I skal til at udforske de 70% af jordens overflade der er dækket af vand - og der er meget at se og opleve.

  Vi anbefaler at I starter med at tage et PADI Open Water certifikat. Det kan hele familien tage sammen. 

  Når I har bestået dykkerkurset og er blevet certificeret PADI Open Water dykkere, kan I deltage på dykkerture og dykkerrejser, samt leje dykkerudstyr til privat brug i hele verden. I vil kunne planlægge og dykke sammen med andre dykkere, helt ned til 18 meters dybde.


  Det eneste der kræves er, at du skal:

  • Være mindst 10 år gammel
  • Have et normalt godt helbred
  • Kunne træde vande/flyde i 10 min
  • Kunne svømme 200 meter (ikke på tid)


  Når man skal tage sit certifikat gennem PADI, består kurset af henholdsvis en teoretisk del - e-learning - samt en praktisk del hvor man i vandet udfører øvelser og får oplevelser der bestyrker det teoretiske afsæt, man har fået gennem e-learningen. Hvis I skal tage certifikatet på Gozo, vil vi klart anbefale at I tager teorien som e-learning hjemmefra.

  Selve e-learning delen foregår online og består af tekst der er rigt illustreret med billeder og faktabokse, sammen med videoer til at understøtte det læste. Efter hver sektion er der en test, så man kan se om man har forstået det læste. E-learnings delen er meget inddragende og vedkommende, og kan være en rigtigt hyggelig og lærerig måde at være sammen på, inden man skal ud og dykke sammen. Hele e-learning delen afsluttes til sidst med en test, hvor man skal besvare spørgsmål ud fra alt det læste. PADI skriver at e-learning delen tager 12-15 timer at gennemføre. Vores erfaring er at det tager tættere på 15-20 timer for de yngste at gennemføre,  så sæt en håndfuld eftermiddage af til det og hyg jer med det.

  Tager I certifikatet på Bali, kan det være en sjov og eksotisk oplevelse at tage teorien på resortet, idet I her vil se videoer, læse teoribog samt tale med instruktøren om det indlærte, inden I hopper i den specielt designede pool, for at udføre øvelser, inden i skal have jeres dyk i havet. Det tager selvfølgelig lidt ekstra tid, men det er sjovt og motiverende, og så er det alt sammen meget relevant, for lige om lidt skal det afprøves i praksis.


  Hjemme hos os tog vores yngste datter Lea e-learnings delen online da hun var 10 år.  Vi anbefaler at man tager e-learning på engelsk, så man lærer dykker-udtryk og begreber på det sprog som man oftest vil møde, når man dykker i hele verden. 

  Lea startede med at sidde sammen med en af os forældre og tale om enkeltord, og det der stod forklaret, men efterhånden blev Lea så selvkørende og ivrig efter at komme videre, uden at skulle vente på at vi havde tid til at lave det med hende, at hun lavede det selv, og så tog vi testene sammen med hende og hendes større søskende. 

  At have taget online/e-learning delen på engelsk var en klar fordel, da den praktiske del skulle laves, for der var de specielle engelske ord indenfor dykning på plads. 

  Da vores 3 børn på 18, 16 og 13 år, i sommeren 2021 tog PADI Advanced certifikat, havde de inden den praktiske del, også taget e-learning hjemmefra - her hyggede de sig med at mødes hver gang der var en test (og satte deadlines for hvornår de skulle være klar til at tage testen), og så sammenligne hvad de havde svaret og hvorfor - det gik der lidt sport i!


  Se videoer og billeder af dykning på vores sociale medier. 

  DYKKERCERTIFIKAT: PADI OPEN WATER (3-4 dage)

  Et omfattende kursus med henblik på at blive en sikker dykker, der er i stand til at planlægge og nyde dykning, samt at passe på udstyr og undervandsmiljøet. Når du tager et hvilket som helst PADI certifikat, så er sikkerheden i top, hvilket får dig til at slappe af, blive en bedre dykker, og få de bedste og største oplevelser med dine dyk - PADI = sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed.

   

  Det særlige ved de dykkercentre vi har allieret os med, er at de fokuserer ekstra meget på at gøre den første oplevelse i vandet så sikker og tryg som mulig, ved at have meget erfarne og kompetente instruktører. Man starter sine dyk med at lære at opnå fremragende opdriftsfærdigheder (så man hverken falder mod bunden eller flyder mod overfladen) med det samme. Fordelen ved dette er, at det er langt lettere at lære korrekt første gang, end at aflære noget, du er begyndt at gøre næsten ubevidst. Det har også den fordel at du som dygtigt dykker, beskytter dyr og fauna på havbunden, ved at have lært dine dykkerfærdigheder korrekt fra starten. Det gør bare hele oplevelsen meget sjovere, når du har styr på det du laver under havoverfladen.


  Kurset består af, at I gennemfører teorien/ e-learning - på destinationen eller online hjemmefra, inden I starter den praktiske del af kurset i dykkercentret. Efter dette er der, ved e-learning, en kort gennemgang af det lærte ved ankomsten, bare for at kontrollere, at det faktisk var jer, der gennemgik online delen (bare rolig, det er til at finde ud af!).

   

  Den praktiske udvikling begynder med enkle øvelser på lavt vand - i det “rigtige” hav miljø, hvor I senere skal dykke, eller i pool. Der indgår blandt andet en 300 m svømmetur og 10 minutters “træde vande”/flyde øvelse. Alt foregår i jeres tempo, og der bruges den tid på det som I har brug for. 


  Efter afslutning af ovenstående, er det tid til at omsætte alt hvad I har lært i praksis. Så står den nemlig på hele 4 Open Water dyk i havet omkring Gozo eller Bali - her får i for alvor oplevet hvorfor Gozo og Bali er så fantastiske steder at dykke. 

  Open Water kurset er et utroligt spændende og givende forløb, der giver jer et indgående kendskab til SCUBA dykning og sikkerheden til at gå ud og udforske i andre dele af verden, hvor I er kvalificeret til at dykke til en dybde på 18 meter.

  DYKKERCERTIFIKAT: PADI SCUBA DIVER (2 dage)

  Hvis I ønsker et kortere kursus der efter 2 dage giver jer en certificering, så er det også muligt. Dette kursus deler PADI Open Water certificeringen op i to forløb - her vil man så tage første del af PADI Open Water, teorien og 2 dyk på åbent hav.  Efterfølgende har man mulighed for at tage 2. del af forløbet og således blive certificeret som PADI Open Water diver. 

  Bare rolig, hvis (når ;-) I undervejs finder ud af at I gerne lige vil nappe de to ekstra dage og dermed få hele PADI Open Water certificeringen med det samme, så tager I bare fat I os, og så ser vi om ikke det kan lade sig gøre.


  Scuba Diver - 1.del af PADI Open Water

  Scuba Diver giver dig mulighed for at dykke til en dybde på 12 m. under tilsyn af en instruktør eller divemaster. Forløbet tager kun 2 dage. Med PADI's Scuba Diver kursus begynder din rejse ind i dykningens verden.

  Du vil gennemføre 3 teori sessioner, se videoer og i det hele taget udvikle din viden om dykning. Der er også inkluderet en svømmetur på 300 meter, træde vande/flyde i 10 minutter og selvfølgelig 2 fantastiske Open Water dyk, hvor du omsætter alt, hvad du har lært til praksis. Ved afslutningen vil du blive tildelt en certificering der er anerkendt over hele verden, til at du nu kan dykke til 12m under tilsyn af en instruktør eller Divemaster. Du kan derefter opgradere til PADI Open Water via PADI Open Water Referral på ethvert PADI dykkercenter.


  Open Water Referral - 2.del af PADI Open Water

  Efter at have afsluttet PADI Scuba Diver, kan du nu bringe al din viden til næste niveau, hvor du kan videreudvikle dine evner indenfor dykningens verden. Open Water Referral dykkene er vurderings dyk, hvor du skal demonstrere at du behersker de færdigheder, du lærte i PADI Scuba Diver. Hvis det er et stykke tid siden at du blev færdig med dit PADI Scuba Diver forløb, eller ikke føler, at du har helt styr på det du lærte i første del, vil det være en god idé at tage en kort scuba gennemgang med instruktøren fra dykkercentret, før starten af dette kursus.

  VI HAR DYKKERCERTIFIKAT

  Har I allerede certifikat til at dykke - HERLIGT! Hvis ikke I har dykket indenfor de sidste 12 måneder, anbefaler vi at I tager et ‘refresh dive’ med instruktøren/guiden, så I får genopfrisket det at dykke, og instruktøren/guiden er helt sikker på jeres evner og formåen, hvorved I bedre kan slappe af og nyde jeres dyk. Et refresh dive er et dyk, hvor man også oplever en masse.


  Måske vil I bare gerne ud at dykke med det certifikat I allerede har, men hvis ikke I har PADI Open Water Advanced eller Adventure, så kan det være en fordel at tage disse certifikater. Her får man udviklet sine evner som dykker og blandt andet mulighed for at dykke dybere, samtidig med at man får en højere certificering og flere dyk til en god pris - kontakt os i forhold til dette.


  NOGLE I FAMILIEN VIL DYKKE

  Måske er det kun noget af familien der ønsker at dykke - i hvert fald i første omgang. Det er selvfølgelig intet problem. Måske er I 4 i familien men kun én eller to ønsker at dykke, jamen det er ikke sværere, end at I tager fat I os, så laver vi en god plan for jer. Måske skal opholdet krydres lidt med familie-oplevelser over havoverfladen. Sådanne oplevelser har vi samlet nogle eksempler på her på Gozo og her på Bali

  Hvis eksempelvis mor allerede har dykkercertifikat, og jeres datter på 12 også gerne vil have certifikat, mens far gerne vil blive ovenvande og anden datter på 8 år ikke er gammel nok til at tage certifikat, så kunne en mulighed være at datteren på 8 år prøver et PADI “Bubblemaker”, hvor børn fra 8 år og opefter under sikre forhold, får lov at prøve dykkerudstyr og det at være under havoverfladen med en regulator i munden. Det kunne også være at far og yngste datter har lyst til at hygge og slappe, mens mor dykker nogle dyk og datteren på 12 tager certifikat - det kan vi sagtens finde ud af, vi tilrettelægger en ferie efter jeres ønsker og behov.


  Hvis der er nogle af jer der allerede har certifikat, mens andre ikke har, så er det intet problem - I kan læse under menuerne Vi har dykkercertifikat og Vi vil gerne tage dykkercertifikat hvad der venter jer -  så laver vi en pakke der passer til jer og jeres ønsker.   PRØVEDYK

  Hvis I tænker at I lige vil prøve dykning lidt af, inden I booker et kursus der varer flere dage, så kan det sagtens lade sig gøre. Vi kan arrangere at I alle får et prøvedyk med erfarne instruktører, der efter en kort introduktion til dykning, vil tage jer med på et dyk på lavt vand.Inden I skal foretage jeres prøvedyk, får I en kort forklaring om det grundlæggende i dykning, hvordan man kan dykke sjovt og sikkert. Dette vil typisk vare omkring en halv time. Efter dette bliver I "kitted-up" med dykker udstyr, der passer til jer. I tager dykningen ét skridt af gangen, så I starter på lavt vand, hvor I stadig kan stå op, herefter sænker I ansigtet ned i vandet, dernæst skal I sidde på knæ i det lave vand (altså med hovedet under vandet) og slutteligt svømmer I på lavt vand. Når alt dette er gjort, er det ned under havets overflade for at opleve vægtløsheden under vand, se på det smukke undervandslandskab op til en maksimal dybde på 6 meter! Det er en oplevelse, ingen nogensinde glemmer!

  Hvis der er børn med på jeres rejse, der er mellem 8-10 år, og som derfor ikke er gamle nok til at tage et PADI certifikat, men som rigtigt gerne vil prøve at dykke - så kunne det være at PADI “Bubblemaker” var noget. Her kan børn fra 8 - 10 år under sikre forhold, få lov at prøve dykkerudstyr og det at være under havoverfladen med en regulator i munden. De får lov at dykke på lavt vand, og dermed prøve hvordan en helt ny verden åbner sig for dem.