GOZO – den lille gyldne perle i Middelhavet

Syd for Sicilien og nord for Afrika ligger den lille gule klippeø Gozo, der hører til Malta.

Gozo regnes for en af de bedste dykkerdestinationer i Europa. De bløde gule sandsten former landskabet på Gozo, med olivenlunde og palmer, omkranset af det azurblå Middelhav.

Øen har 30.000 indbyggere og er 15 km lang og 7 km bred. Gozo er smuk og frugtbar, og når man spiser på restauranterne, er det ofte mad lavet af lokale råvarer som solmodne tomater, smagfulde oliven og frisk fanget fisk. Maden kan bedst beskrives som et mix af det det italienske og arabiske køkken.    

REJSEN FRA DANMARK TIL GOZO 

Det tager kun godt 3 timer at flyve til Malta og herefter går turen i bil med privat chauffør og færge på sammenlagt 1½ time til Gozo. Der har under corona været færre flyvninger til Malta, så alt efter rejsetidspunktet, kan det være at I har én mellemlanding. Så tager det typisk mellem 5-6 timer ialt fra Danmark og til I lander. Vi kan dog heldigivis se, at der efterhånden kommer flere flyafgange til Malta igen.  


HER BOR I

Mange af de boliger vi tilbyder, ligger omkring en af Gozos charmerende fiskerbyer, hvor også dykkercenteret ligger. Byen har en mole og en lille badestrand. Her er liv, men på den stille og rolige måde. De lokale tager sig ofte en kølende dukkert i bugten, hvor de ligger i små grupper i vandet og snakken går. På kajen samles man mellem fiskenet og knallerter til bankospil, mens børn og unge træner vandpolo. Fiskerbåde tøffer ind og ud af havnen, og i weekenden kigger et par yachter forbi. 

I byen er der et bredt udvalg af restauranter og velassorterede supermarkeder. I har mulighed for at bo i forskellige typer af lejligheder og huse, afhængigt at jeres families størrelse og behov.

Se priseksempler på rejser til Gozo her. 


DYKNING PÅ GOZO

Dykning på Gozo er et af Europas bedste steder at dykke. Vandet er lunt stort set året rundt og der er rigtig god sigtbarhed. Der er masser at se under havets overflade omkring Gozo. Et fantastisk klippelandskab under havets overflade danner huler og grotter, laguner, og klippevægge med koraller, foruden gigantiske tunfisk, barracudaer, blæksprutter og fiskestimer, og hvis man er heldig yndefulde søheste. 

På Gozo er der mere en 15 steder at dykke, og der er masser af spændende dyk både for børn og voksne - uanset om man er begynder eller øvet. Gozo er en lille ø, og lige meget hvordan vind- og vejrforholdene er, vil der altid være et sted at dykke - hvis det blæser på den ene side af øen, så er der læ på den anden side af øen, og det tager max. 20 minutter at køre over øen. Derudover kan man dykke mange steder fra kysten, det vil sige man behøver ikke at bruge tid på at sejle ud, men man kan komme hurtigt i vandet og i gang med sit dyk. Det er særligt en fordel, når man er en hel familie der skal dykke.

Vi samarbejder med et professionelt dykkercenter, hvor vores børn selv har taget dykkercertifikat, og vi har selv dykket med dem mange gange. 

Læs mere om dykning og dykkercertifikat her.
ANDRE AKTIVITETER

I dykker ikke alle dage på ferien, og derfor er der også tid til at opleve andet end at være under havets overflade. Vi har brugt masser af timer på Gozo på ’bare’ at gå rundt, og enten nyde naturen eller opleve livet i byen og ved vandet. Der er mulighed for at leje cykler, segway, kajakker og vandcykler.

Vi hjælper jer gerne med at arrangere ture eller aktiviteter. 

Tur til Valletta (hovedstaden på Malta) på bare 45 min.

Hvis man godt kunne tænke sig at se Valletta, Maltas hovedstad, så kan man tage en færge der sejler direkte til Vallettas havn på bare 45 min. I Valletta kan man gå på hovedgaden, Republic Street der er centrum midt i byen. Her kan man ose og få tilfredsstillet shoppelysten, eller gå ned ad de mange små sidegader med hyggelige cafeer, restauranter og lokale butikker, hvorfra der altid er havudsigt.


Strandtur

På Gozo er der aldrig langt til noget, og det er nemt at komme rundt til øens små sandstrande enten med bus eller taxa, eller på cykel. Strandene ligger i små hyggelige klippebugter, og her er det oplagt at tage sig en dukkert eller snorkle i det krystalblå hav og se på de fantastiske fisk, alt imens solen skinner dagen lang.


Victoria - Gozos hovedstad

Victoria er en smuk by med hyggelige små pladser, kirker, smalle og snoede gader og mange spisesteder. I midten af gaderne, kan man finde den smukke kirke St. George’s Basilica, der ligger ud til en hyggelig plads med mange spisesteder. Midt i byen ligger det store sandfarvede citadel højt hævet. Citadellet, der er en kæmpestor borg, blev bygget i Middelalderen, som forsvar mod sørøvere og tyrkere der plyndrede byen. Fra citadellet har man en fantastisk udsigt ud over byens gader, sandfarvede huse, det grønne landskab og det krystalblå vand.


Sejltur

I Middelhavet omkring Gozo er der mulighed for en smuk sejltur. Vandet er krystalklart, og man kan lave stop ved små strande eller bugter, hvor man kan bade, snorkle, svømme ind i huler og hoppe fra klipperne.  Klippeformationerne på Gozo og den lille naboø Comino, er en oplevelse værd at se fra vandsiden. Der er masser af grotter man kan sejle ind i.  Med Boblerejser er der mulighed for at booke sejltur på en båd med privat kaptajn, som I har for jer selv. Han har sejlet hele sit liv ved Gozo, og kender alle de hemmelige steder. På båden er der masker og snorkler, padleboard, og køleboks med kold vand og frugt. 

Salt pans

Xwejnis salt pans er store firkanter der er hugget i klipperne. De ligger lige ud til havet, og det gør at saltvandet kommer op i firkanterne, og bliver indtørret af den varme sol, hvorefter man fejer saltet sammen. Det er en fantastisk ting at se, fordi det er smukt, med det glitrende salt der skinner i solen. Saltet bliver lavet af en familievirksomhed der går mange generationer tilbage, og det smager vidunderligt.