BALI – den fortryllende ø i Det Indiske Ocean

Midt mellem Thailand og Filippinerne - og så lige små 3000 km længere sydpå, ligger den grønne eksotiske ø Bali. Bali er et af de steder i verden med suverænt størst variation i marinelivet. Her kan man blandt opleve mere end 4000 forskellige arter i havet. Blandt dem er havskildpadder, dragefisk, rokker, klumpfisk, anemonefisk, blæksprutter, barracudaer og utallige andre spændende havdyr.

Med sine ca. 150 km længde og 110 km bredde er Bali lidt mindre end Sjælland, og dens lidt over 4 millioner indbyggere er spredt ud over øen, med ca. 25% koncentreret omkring hovedbyen Denpasar.

Bali er kendetegnet ved det tropiske klima, der året rundt byder på en gennemsnitstemperatur omkring 27 grader, og en vandtemperatur der matcher denne. Øen er blandt andet kendt for sin rige og særegne kultur, der med udspring i Hinduismen influerer på stort og småt i dagligdagen og ved festlige lejligheder. Balineserne er meget åbne, smilende og tolerante mennesker, og der er altid én der gerne vil hjælpe med at finde vej, eller bare sende en et varmt smil med på vejen.

Det balinesiske køkken afspejler det indonesiske køkken, men mange retter har balineserne lavet deres egen version af, med anden sauce og et tvist af ingredienser - der er mange spændende og ikke mindst lækre smage og kulinariske oplevelser i vente, når man tager til Bali. De fleste retter serveres med ris eller nudler til, og ofte også i en vegetarisk version.REJSEN FRA DANMARK TIL BALI 

Med en samlet flyvetid på 15,5 time tager det i alt ca. 20 - 24 timer at komme til Bali fra Københavns Lufthavn, med en enkelt mellemlanding på vejen. Når I er kommet til Denpasar lufthavn, har vi arrangeret transport til jer med privat chauffør, der kører jer til resortet - køreturen tager lige under 3 timer, og man kan aftale at tage et stop undervejs, til at strække benene og købe mad og drikke, hvis man har brug for det.


HER BOR I

På ferien bor I på et fantastisk, lille danskejet resort, der har vundet flere priser for deres gennemførte økologiske og bæredygtige byggeri og tankegang. Det er et sted der indbyder til afslapning og at komme ned i gear, på en “easy going” måde. I restauranten kan man hele dagen købe mad, drinks, shakes og andre lækkerier, alt imens man planlægger det næste dyk/snorkeltur, eller måske bare nyder en dukkert i poolen, et slag putter-golf på den lille bane, spiller petanque, sætter pile i et spil dart eller sender kugler i lommerne ved poolbordet.


Afhængigt af jeres families størrelse og ønsker, er der mulighed for at bo enten i en rummelig Junior villa med stor terrasse og hav- og pooludsigt (for 4-5 personer), eller et Deluxe værelse med skøn terrasse i åbent havemiljø (for 2-3 personer). Er I flere, eller ønsker I at dele familien/gruppen op, er der mulighed for at booke 2 Deluxe værelser der ligger op til hinanden, og derved dele en stor terrasse. Uanset valget af indkvarteringsmulighed, ligger restauranten, poolen og havet kun få meter væk, så der behøver aldrig at være langt fra tanke til handling, uanset om man vil spille petanque, bade i poolen, have noget at drikke/spise eller snorkle i havet.

Se priseksempler på rejser til Bali her.


DYKNING PÅ BALI

Dykning på Bali i Kubu området omkring Tulamben, byder på utrolige oplevelser med flotte koraller, fisk i alle farver, samt et rigt og forskelligartet marine liv. Der er mulighed for at dykke i områder med enorme koral-vægge, fyldt med liv og de mest fantastiske farver. I umiddelbar nærhed af det lille resort, er der mange spændende og forskelligartede muligheder for at dykke. Der er blandt andet et verdensberømt vrag fra 2.verdenskrig og et andet vrag af nyere dato. Desuden er der kunstigt skabte rev, og uanset om det er en pyramideformet konstruktion, et skib eller en cykel, så har koraller og fiskeliv indtaget og overtaget det, og livet pibler frem alle vegne - det er enormt fascinerende at opleve. 

Langt de fleste dyk kan gøres direkte fra stranden, og tæt ved resortet - så transporttiden er begrænset til et minimum. Koraller, vrag med videre kan opleves fra 0 - 30 meters dybde, så uanset hvor erfaren en dykker man er, vil der være masser af fantastiske dyk lige meget nivau. 

Instruktørerne er erfarne og skal I tage dykkercertifikat, kan undervisningen foregå på dansk eller engelsk. 

Vi har selv haft en masse dyk med folk fra resortet, og vi kan næsten ikke få armene ned over den service, ekspertise, kompetence og ikke mindst det høje humør vi er blevet mødt med - det skal helt klart opleves.

Har man mere lyst til at snorkle, i stedet for at dykke, så er dette en fantastisk destination, fordi der selv på lavt vand er masser af koraller og marineliv at se på - og har man fået lyst til at tage sin snorkling til næste niveau, så tilbyder vi også et decideret snorkel kursus på Bali. Spørg os endelig om det, hvis det kunne være noget.

Læs mere om dykning og dykkercertifikat her.
ANDRE AKTIVITETER

Man dykker ikke alle dage, og derfor er der også tid til at opleve andet end at være under havets overflade. På resortet er der mulighed for at nyde swimmingpoolen, spille dart, petanque, pool, bob, eller andre spil man kan låne. Er I til golf, og har I lyst til at prøve at spille på en af de 4 eksotiske baner, som Bali byder på, så er der mulighed for det, og har I bare brug for at holde jeres putter-evner ved lige, så har resortet en fin 6-huls putting green I kan muntre jer på.

Der er desuden mulighed for at nyde resortets hyggelige havedams miljø med koi fisk og et par små papegøjer. Vi har brugt mange timer på Bali på at nyde den specielle kultur, duftene og lydene i regnskoven, eller “bare” at sidde ved havet og høre det bruse. mens man nyder en drink, løser en kryds og tværs, eller læser en bog.

Man kan også booke en omgang massage eller en fælles familieyoga lektion på resortet - begge dele kan varmt anbefales og især yoga med familien giver en oplevelse der vil blive husket i lang tid efter ferien.

Er I til mere instruerede aktiviteter, så kan I også lære at folde en flot canang med blomster, som de lokale bruger i deres templer, eller måske I har lyst til at lære, hvordan man laver balinesiske kager, så er det også en mulighed. 


Les waterfall

Vandfaldet Les waterfall er et skønt sted at besøge. Efter en kort køretur, køber man billet, og går det sidste stykke op til vandfaldet. Gå turen tager ca. 30 minutter og man går på en fin sti i gennem regnskoven, hvor der er vandkanaler, klipper, enorme træer og bambus samt ikke mindst eksotiske dyrelyde fra junglens dyr. Selve vandfaldet er ca. 30 meter højt og alt efter årstid er der mulighed for at få skyllet tæerne eller tage en dukkert i det kølige vand. En dejlig og eksotisk oplevelse.

Besakih tempel-komplekset

Vil I have en tempel-oplevelse udover det sædvanlige, så er det værd at besøge Besakih tempel-komplekset der ligger på den vestlige bjergside af Agung bjerget.

Templet er det største, helligste og ikke mindst vigtigste i Balinesisk hinduisme. Det består af intet mindre end 23 sammenhørende templer, der er bygget i flere niveauer op ad bjergskråningen.

Tirta Gangga vandpalads

Det tidligere royale vandpalads blev oprindeligt opført i 1946 og består af flere vandbassiner fyldt med helligt vand og enorme fisk som man kan fodre med fiskemad, man kan købe ved paladset. Der er adskillige statuer og figurer samt templer, og hele området er meget velholdt og imponerende at opleve. Et meget frodigt og malerisk område, der inviterer til at tage massere af billeder.

Kaffe- og the plantage

Tag på et hyggelig og eksotisk besøg hos en lokal kaffe og the producent. Når I besøger deres plantage, kommer I på en tur rundt og ser de forskellige planter som de høster frugter, rødder og bær fra, for at lave deres kaffe, the og kakao varianter. På den lille rundtur, kan I få lov at smage en kop the eller kaffe, eller I kan bestille at smage flere forskellige varianter, så I kan finde lige netop jeres favorit. Rundturen slutter af i plantagens lille butik, hvor man kan købe noget af det man har smagt, eller måske noget andet fra deres udvalg.  

Maha Gangga

Rismarker og udsigt over grønne områder med små vandfald og velplejede blomsterbede - det er kendetegnende for Maha Gangga. Maha Gangga blev anlagt som et velplejet naturområde i 2020, midt i en dal omgivet af rismarker og rindende vand - et betagende område der med sin natur og stier, indbyder til at tage billeder af såvel hinanden som de flotte omgivelser. Der er anlagt flotte broer og stier gennem området, og de omkringliggende bjerge Lempuyang og Agung skaber en flot baggrund for de anlagte bede og ris terrasser. Det er også muligt at købe sig til en gyngetur på en af gyngerne, der gynger ind over rismarker eller jungle.

Trekking til toppen af mount Batur

Måske ikke for enhver familie, men hvis man har mod på det, kan man gå mod toppen af bjerget Batur, for at nyde udsigten og landskabet - og hvis man er morgen-/nat- frisk kan man se solen stå op. Trekturen tager ca. 3-4 timer.